You are here:

V VIŠNJI GORI BILI PRIČA PRAVEMU CIRKUSU 

Da, prav ste prebrali.

Kulturno društvo Janez Cigler, je 14. maja na igrišču nove osnovne šole, pripravilo pravo cirkuško popoldne. „5 minut čez 5“, ga je pred veliko množico obiskovalcev otvorila klovnesa Meta. Prava cirkuška pojava, je z hudomušnimi izjavami, že takoj na začetku nasmejala tako mlajše, kot tudi starejše.

Besedo je zatem predala cirkuški skupini jugglers INI – MINI, ki je vse navzoče nato zabavala z prikupno pantomimo, vožnjo z monociklom, žongliranjem in še in še. Po nastopu skupine INI – MINI, je bilo obiskovalcem na voljo 9 aktivnih delavnic s cirkuško tematiko.Nadebudni risarji so se lahko izkazali v delavnici risanja, ki jo je na zanimiv način pripravil in vodil gospod Gabrijel Vrhovec.Obiskovalci so v živalski delavnici lahko jahali konje last turistične kmetije Čož, spoznali pa so tudi različne živali iz Ljubljanskega živalskega vrta. Kar nekaj izmed njih, se jih je namreč prvič srečalo s kačo in kuščarjem. Navdušeni pa so bili tudi nad bolj kosmatimi živalmi.Nekateri so si poslikali obraz, spet drugi pa so svojo ustvarjalnost preko barvnih razpršil, prikazali na za to pripravljenih rjuhah.

 

Udeleženci velikega cirkusa, pa so si lahko z nekaj truda prislužili tudi lepe nagrade. Za opravljeno nalogo na tekmovalnih delavnicah, so namreč zbirali fižolčke različnih barv, in si, dekleta tako prislužile lak za nohte, fantje pa so bili veseli nad nalepkami FIFA. Tekmovalne delavnice so bile naslednje: hoja s hoduljami, vrtenje hulahop obroča, zbijanje piramide zgrajene iz plastenk, polaganje rok, in delavnica zadevanja z mokrimi gobicami.Kar nekaj obiskovalcev se je preizkusilo v delavnici žongliranja, in vožnji z monociklom, katero je vodila skupina INI – MINI.

                                               

Za vse „lačne“ je poskrbel gospod Pajo, ki je prodajal sladkorno peno in pokovko. Dogajanje smo še dodatno popestrili, v klovne napravljeni člani kulturnega društva, piko na i pa je dodala tudi igriva in poskočna glasba. Priznam da je bilo popoldneva prehitro konec, s tem pa mislim, da se gotovo strinja tudi marsikateri prisoten obiskovalec. Prav zato, pa bomo naslednje leto cirkus zopet ponovili in se tako ponovno veselili. 

 

Kulturni pozdrav,

                                                                                                                          Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler