You are here:

KULTURNA PRIREDITEV OB DNEVU STARŠEV

Starši so za otroka najpomembnejše osebe. Ob materialnih dobrinah mu nudijo topel dom in varno zavetje, kamor se vedno znova lahko vrača. So prvi in obenem najpomembnejši učitelji življenja, ki učijo z zgledom. Podobno lahko rečemo za nas otroke, katerih oči so nenehno uprte v starše, ki nam nudijo vse najboljše.

Ob tem pa se velikokrat pozablja, da smo vsi otroci dolžni staršem vračati njihovo skrb in ljubezen. Prav v ta namen smo tudi letošnje leto člani KUD Janeza Ciglerja, v sodelovanju z domačim gospodom župnikom Boštjanom Modicem, pripravili enourno kulturno prireditev, kjer smo staršem pokazali da nam za njih ni vseeno. Prireditev, ki je potekala na sam 25. marec v župnijski dvorani v Višnji Gori, sta lepo povezovala Miha Jevnikar in Karmen Gorše. Vse zbrane mamice in očke sta nagovorila z toplimi besedami, zatem pa napovedala že prve recitacije pesmi naših najmlajših. Sledila je prikupna igra, v kateri so štiri majhne punčke želele postati prave mame. Na koncu so ugotovile, da je mama res nekaj posebnega in da to, res ne more biti vsak. S svojo igrivostjo so mnoge gledalce spravile v smeh, marsikateri mami pa so na oči pritekle tudi solze sreče.

Kulturni program je oblikoval tudi mešani mladinski cerkveni pevski zbor, ki je z tremi zapetimi pesmimi, tematsko že stopal v pomlad. Omeniti je potrebno tudi moški pevski zbor „Višnjanski fantje“, ki je pevskemu delu prireditve dodal še piko na i.

Otroci smo svojim staršem, v znak hvaležnosti za vse,  prinesli ročno izdelane rože in tako zaključili prijeten kulturni program.

 

Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler