You are here:

ŽUPANOVA MICKA V VIŠNJI GORI

Komedija Županova Micka je preprosta zgodba o naivnosti in prevari, o tem, kako je, če si želiš več, kot ti pripada, o tem, kako se da s spretnim manevriranjem z obstoječimi družbenimi normami zavajati in se okoriščati. Na koncu zdrava kmečka pamet premaga gosposko pokvarjenost, narejenost ter slo po bogastvu in lepoti. Igra nam predstavi svet tradicionalnih kmečkih vrednot in običajev ter ima poleg višnjanske govorice tudi druge krajevne dodatke. Gledališka skupina Kulturnega društva Janez Cigler Višnja Gora (Meta Travnik, Simona Erjavec, Gašper Primc, Janez Koščak, Matic Podržaj, Jure Omahen in Andrej Jelenc) je domačemu občinstvu že trikrat polepšala večer in vsakič do solz nasmejala nabito polno dvorano. Predpremiera je bila izvedena 20. 12. 2009, premiera ob slovenskem kulturnem prazniku 8. 2. 2010, tretjič pa so se gledalci lahko nasmejali 5. 3. 2010.

                                      

Priznanje in zahvalo za čudovite večere je poleg igralcem gotovo potrebno izreči režiserki, mentorici in vsestranski svetovalki Meliti Garvas, ki je komedijo prilagodila domačemu občinstvu, igralce pa strokovno vodila in spodbujala. Prav tako hvala vsem, ki jih na odru nismo videli, pa so dobrosrčno prispevali svoj čas, energijo in sposobnosti. Hvala za glasbeno spremljavo, hvala prišepetovalcem, scenografom, vsem, ki so prispevali rekvizite, kostume in poskrbeli za izgled igralcev ter PGD Višnja Gora za uporabo prostorov.

 

Za Micko se je vse dobro končalo. Upamo, da bi bilo v življenju vedno tako. Vsekakor si vsi želimo, da bi bilo večerov, ko lahko pozabimo na skrbi in težave ter se iz srca nasmejemo, čim več.

 

 

                    

                                                                                                                                                           Martina Virant, članica KUD Janez Cigler