You are here:

PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU V VIŠNJI GORI

 

Kultura v Višnji Gori ni mrtva. To lahko z gotovostjo trdimo po nabito polni dvorani v gasilskem domu. 8. februarja zvečer je bila namreč prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki jo je pripravilo Kulturno društvo Janeza Ciglerja Višnja Gora.

 

Kot se za kulturno prireditev spodobi, se je začela z Zdravljico, ki so jo ubrano zapeli Višnjanski fantje. Pevci so se na prireditvi predstavili prvič in navdušili poslušalce. Zdravljici je sledila še Prešernova pesem Pod oknom. Postavni fantje pa niso navdušili le občinstva. Nad njimi je bila vidno navdušena tudi Micka, ki je vsakemu koketno podarila cvet.

 

                                                     

Gledalci so nato spremljali enourno Linhartovo komedijo Županova Micka, ki je imela poleg lokalne govorice tudi druge krajevne dodatke. Odigrali so jo igralci Kulturnega društva Janez Cigler Višnja Gora pod mentorstvom režiserke Melite Garvas. Po dvorani se je razlegal glasen smeh. Še eden od dokazov, da so igralci dobro odigrali svoje vloge. Premieri bodo zagotovo sledile ponovitve. Torej vabljeni vsi, ki si komedije niste mogli ogledati.

                                                  

 

                                                                                                                                                           Martina Virant, članica KUD Janez Cigler