You are here:

 Višnjanje smo se zopet srečali 

O tem, da višnjanje nismo kar tako, govori že samo tradicionalno srečanje na katerem se zbere množica krajanov in krajank Višnje Gore, pa tudi vseh ostalih okoliških vasi. Gre namreč za že tradicionalen dogodek, ki ga poleg krajevne skupnosti Višnja Gora sooblikujejo in organizirajo tudi ostala društva.

Srečanje je kot vsa leta do sedaj, potekalo na večer 5. 6. to je na dan pred veliko gasilsko veselico, pod velikim šotorom pri gasilskem domu v Višnji Gori. Dobro uro trajajoč kulturni program, ki sta ga vodila naša člana KUD Janez Cigler, Irena Virant in Janez Koščak, je bil zelo pester in zanimiv.

Vsem navzočim je najprej spregovoril predsednik krajevne skupnosti, gospod Janko Zadel in na to še župan občine Ivančna Gorica, gospod Jernej Lampret. Sledil je razgiban kulturni program v katerem smo lahko slišali prepevanje starejšega cerkvenega pevskega zbora Višnja Gora, pod vodstvom Milana Jevnikarja. Člani dramske skupine KUD Janez Cigler, smo uprizorili odlomek iz Jurčičeve povesti Zakrpana Višnja Gora in raztrgani Žužemberk, za obilico smeha pa je poskrbela, nam vsem že dobro poznana, mama Branka. Občinstvo je na noge, s svojimi pesmimi, spravil tudi domači pevec Marko Vozelj. V dvorani gasilskega doma smo si lahko ogledali razstavo ročnih del društva upokojencev, čisto na koncu pa smo lahko z aplavzom nagradili krvodajalce naše krajevne skupnosti. Rdeči križ Slovenije, namreč vsako leto preko krajevnih organizacij rdečega križa, podeli priznanja in značke večkratnim darovalcem krvi. To sta letos storila gospa Milena Kum, predsednica Krajevne organizacije rdečega križa in župan občine Ivančna Gorica, gospod Jernej Lampret.

Po kulturnem delu prireditve, je vse navzoče zabaval ansambel Slučaj, za hrano in pijačo pa so zopet dobro poskrbeli višnjanski gasilci.

 

V nestrpnem pričakovanju naslednjega srečanja lepo pozdravljeni,

 

                                                                                                                                                             Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler