You are here:

 Miklavž tudi letos obiskal naše mesto

Mesec december, v katerega smo že kar dobro zakorakali, velja za čas obdarovanj in veselja. Tekom časa, se v njem zvrstijo prihodi vseh treh dobrih mož. Poleg svetega Miklavža za katerega velja najstarejša tradicija, praznični december popestrita še božiček in dedek mraz.Vsem trem je skupno obdarovanje tistih, ki so bili skozi vse leto pridni in dobri.

Prvi ki pride med nas je sveti Miklavž, saj njegov god praznujemo že šestega decembra. Kot vsako leto do sedaj, je tudi letos v spremstvu štirih angelov in petih hudičev, obiskal in obdaroval vse pridne višnjanske otroke. S programom in petjem smo ga tudi letos pričakali 5. decembra v mestni cerkvi sv. Ane, kjer je po svojem nagovoru obdaril okoli 100 otrok. Vsakemu izmed njih je namenil kakšno lepo besedo ali stisk roke.  Hudički so sicer priklicali najmlajšim obiskovalcem nekaj solzic v oči, katere pa so se ob bonbonih, ki so jih delili tako angeli kot tudi hudiči, kaj hitro posušile.

Radovedni otroci in tudi njihovi starši so bili svetega Miklavža zelo veseli. Tudi sam moram priznati, da je bilo to res lepo doživetje za vse. Ob tem se velja najprej zahvaliti našemu gospodu župniku za ves trud in organizacijo miklavževanja. Hvala pa seveda tudi KS Višnja Gora, ki je tudi letos pripomogla k obdarovanju otrok.

 

                                                                                                                                                              Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler