You are here:

 Pustni karneval v Višnji Gori

Pa smo ga dočakali! Pustni torek, dan ko se lahko vsi preobrazimo in prepustimo norčijam. Tako smo letos člani kulturnega društva Janeza Ciglerja prvič izvedli Višnjanski pustni karneval, ki se je odvijal na pustni torek, 24.2.2009. Vse pustne maske smo se zbrale v mestnem jedru Višnje Gore pred cerkvijo Sv. Ane, z namenom, da bomo s skupnimi močmi pregnale zimo.

V sprevodu smo se odpravili proti šolskem igrišču, kjer sta nas že čakala dva zimska škrata. Z bučnim vzklikanjem, petjem ter plesom smo jima vzeli snežaka, kateri je predstavljal simbol zime. Z veliko radostjo smo ga nesli pred gasilski dom in ga tam zažgali na ognju in s tem uspešno pregnali zimo.  Potem smo se vse maškare odpravile v dvorano, kjer so nas  že čakali pustni krofi in topel čaj. Na tem mestu bi se rada v imenu kulturnega društva Janeza Ciglerja zahvalila pekarni Gorenc iz Ivančne Gorice, ki nam je priskrbela te slastne dobrote. Po posladku in topli pijači je sledil ples v maskah. Imeli smo revijo pustnih mask, kjer se je vsaka maškara, ob spremljavi domačega harmonikaša Jureta Omahna, predstavila. Sledil je izbor treh najlepših mask in veselo rajanje ob dobri glasbi. Tako smo naše pustno popoldne pripeljali do konca.

Kljub temu, da smo karneval organizirali prvič, je bil odziv velik, tako pri mlajših kot pri starejših. Sedaj smo trdno prepričani, da nas je zima res zapustila in se že veselimo toplih pomladnih dni.

Obenem bi vas vse lepo povabila, da se nam naslednje leto pridružite še v večjem številu.  

 

Pustni pozdrav!                                                                                                                                         Eva Pajk, članica KUD Janez Cigler