You are here:

Planinsko društvo Polž

Spoštovani planinci!

Planinsko društvo POLŽ s sedežem v starem slovenskem mestecu Višnja Gora, deluje od leta 1999. Društvo je še mlado in kljub temu je članstvo predvsem v zadnjih letih močno v porastu in trenutno šteje krepko preko 100 članov. Smo edino Planinsko društvo v občini, ki ima vsako leto organizirane planinske pohode (od 7-9 pohodov na leto).
Sodelujemo tudi z drugimi Planinskimi društvi, močneje se povezujemo predvsem z Planinskim društvom Drago Bregar, ki nosi ime po preminulemu alpinistu, kateri je bil naš domačin.
Društvo je dejavno tudi pri raznih organizacijah v domačem kraju. Sodelujemo pri organizaciji Jurčičevega pohoda, vsako leto se predstavimo na Aninem sejmu, pomagamo pri "čistilnih akcijah", organizaciji kresovanja,.
Ena naših glavnih zadolžitev pa je tudi skrb za "Pot v Kosco", katera je znana po velikih lehnjakovih slapovih (nekateri trdijo, da so to največji lehnjakovi slapovi v Evropi). Ob tej priložnosti, bi vas povabil, da si slapove tudi ogledate.
Društvo tesneje sodeluje tudi z drugimi društvi v naši občini, tesno pa je povezano s Turističnim društvom Višnja Gora.
V letošnjem letu smo si zadali kot prednostno nalogo povečanje članov društva in pridobiti čim več sredstev za izobraževanje naše članice za planinskega vodnika ter nakup opreme za varno hojo v gorah (del opreme smo nabavili že v predlanskem letu).
Nadaljevali bomo z organiziranim pohodom v mesecu decembru iz Višnje Gore na Polževo z baklami in težili k temu da postane pohod tradicionalen. Lansko leto je bil odziv enkraten, saj se nam je na pohodu pridružilo preko 100 pohodnikov.


Za vse ki bi si želeli izvedeti kaj več o našem društvu, se lahko obrnete na naslov :

PD POLŽ
Mestni trg 21
1294 Višnja Gora

ali pa nas pokličete po telefonu :

041/746-825 g.Aleš Erjavec (predsednik društva)
041/751-238 g. Kastelic Rok (podpredsednik društva)

Lahko pa nam pišete tudi na e-mail:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ob tej priliki pa bi vsem planincem zaželel čim lepšo planinsko sezono in vas v imenu organizacijskega odbora PD Polž lepo pozdravil in obenem povabil tudi na naše organizirane pohode.

ORGANIZACIJSKI ODBOR PD POLŽ