You are here:

 DELAVNICA ADVENTNIH VENČKOV

Advent, poznan kot čas priprave na prihajajočega Mesija, se je začel s prvo adventno nedeljo. Kot je pri kristjanih običajno, ponavadi dan ali dva pred tem, izdelamo adventni venec, ki predstavlja simbol štiri tedenskega adventnega časa. 

Tako smo mladi iz KUD Janeza Ciglerja, tudi letos izvedli že tradicionalno delavnico adventnih venčkov. Ta je potekala  v soboto 27. novembra v župnijski dvorani. Ob majhni pomoči nekaj bolj izkušenih rok, je vsak pokazal izvirnost in iznajdljivost. Tako je nastalo kar nekaj izdelkov, ki so vsak po svojem čaru resnično presenečali. Pri izdelavi smo uporabljali naravne materiale kot so: smreka, cipresa, storži, mah, razno razni plodovi in tudi suho sadje. Naravni idili pa je bilo moč dodati tudi prazničnost  z božičnimi okraski.

Prepričan sem, da taka srečanja človeka bogatijo; mu dajo mero zadovoljstva, predvsem pa zbližujejo naše medsebojne odnose – to pa je tudi eno izmed pomembnih načel adventnega časa. Zatorej je pomembno, da si vzamemo čas tudi za take stvari.Drugo leto zato vabljeni tudi vsi tisti, ki se nam letos niste pridružili. 

 

Miha Slapničar, član KUD Janeza Ciglerja