You are here:

MOŠKI PEVSKI ZBOR – VIŠNJANJSKI FANTJE

 

Čas je, da spregovorimo tudi o tem.

                                              

Ob pogovoru z starejšimi krajani Višnje Gore, mi je bilo nemalokrat zaslediti tudi besede o nekdaj odlično delujočem moškem pevskem zboru. Da pa se zgodovina resnično ponavlja, je očiten dokaz tudi to, da se je v Višnji Gori v začetku novembra prejšnjega leta, ponovno izoblikoval moški pevski zbor.

Višnjanski fantje, tako se namreč imenujemo, pod vodstvom mlade in uspešne organistke ter zborovodkinje Maje Škufca, s petjem sodelujemo na različnih kulturnih prireditvah in ostalih pomembnih dogodkih v kraju.

Kot gostje smo z Zdravljico premierno nastopili 8. februarja na Prešernovem prazniku. Sodelovali smo pri materinskem dnevu, orgelskem recitalu Rokota Malkoča, popestrili pa smo tudi že tradicionalno prireditev srečanja krajanov v Višnji Gori.

S petjem smo oblikovali poročno sveto mašo; naj omenim še, da ob izrazu želje svojcev tudi sooblikujemo žalno slovesnost.

Repertoar obsega petje slovenskih narodnih in umetnih pesmi. Pojemo cerkvene in tudi priložnostne pesmi. Sestajamo se enkrat do dvakrat tedensko po dve uri.

Zbor trenutno šteje 6 pevcev. Stremimo k temu, da bi se moči še okrepile in tako v Višnji Gori ponovno zaživele ubrane melodije moškega petja.

 

                                                                                                                Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler