You are here:

 Poročni list v Višnji Gori

Gledališka skupina Kulturnega društva Janez Cigler Višnja Gora se je letos predstavila s parodijo zakonskega življenja.  Marsikateri zakonski par je v igri prepoznal delček svojega zakonskega razmerja ter se zamislil, kaj se zgodi  čez leta z zaljubljenim mladim parom.

 Predpremiero smo lahko videli  21. 12. 2010. Največ pozornosti je bila igra deležna na premieri, in sicer  8. 2. 2011, ko so igralci v dvorani gasilskega doma nasmejali nabito polno dvorano, in 12. 2., ko so navdušili prav tako številno občinstvo. Avtor Eprahim Kishon nas s svojim humorjem in svežim pogledom na medsebojne odnose  vodi preko resnih zakonskih zgodb dveh sodobnih parov ter najbolj znanega ljubezenskega para Romea in Julije. Režiserka Melita Garvas je tudi tokrat odlično opravila svoje delo, zgodbe približala gledalcem in izvrstno pripravila igralce.

Meta Travnik in Gašper Kastelic sta odigrala Julijo in Romea. Njuna zgodba se ni končala s smrtjo obeh, temveč sta se poročila, njun zakon pa je čustveno precej drugačen kot predhodna Shakespearova ljubezenska zgodba. Polona Zajc in Janez Koščak sta odigrala mlad zakonski par, ki ne najde razumevanja pri vsakodnevni rutini, se onesrečuje in spravlja na rob obupa.  Irena Virant in Gašper Primc pa sta bila zrel zakonski par. Izgubila sta poročni list in se spraševala o smiselnosti zakona.  Simona Erjavec, Matic Podržaj in pes Thor, ki smo jih spremljali na platnu, pa so nas vodili od zgodbe do zgodbe. Vsi igralci so prepričljivo in dovršeno odigrali svoje vloge.

Priznanje in zahvalo za čudovite večere je poleg igralcem potrebno izreči režiserki, mentorici in svetovalki Meliti Garvas. Prav tako hvala vsem, ki so prispevali  čas, energijo in sposobnosti. Scenografi (Irena Virant, Miha Marinčič, Janez Koščak in Gašper Primc), snemalec (Damjan Kojzek), monter (Gregor Koščak), prišepetovalci (Simona Erjavec, Neža Erjavec in Jošt Skubic) ter oblikovalka in maskerka (Kaja Podržaj) so poskrbeli, da so se predstave odvijale brezhibno. Utrinke z gledališke igre Poročni list si lahko ogledate tudi na spletni strani www.visnjagora.si. Najlepše se zahvaljujemo tudi vsem ostalim prostovoljcem ter PGD Višnja Gora za uporabo prostorov.   

                                                                                                                  Martina Virant, članica KUD Janez Cigler