You are here:
                                                   SVETI MIKLAVŽ SE JE MUDIL TUDI V VIŠNJI GORI

 

Pa smo dočakali praznični december. No, vanj smo se pravzaprav že popolnoma vživeli. Praznično vzdušje nam je namreč že v samem začetku prinesel sveti Miklavž, ki velja za znanega moža dobrote.

Vse to, se še zdaleč ne kaže v podeljevanju bogatih daril, temveč v skromni pozornosti in predvsem v enakosti do slehernega človeka. Lepa beseda ali topel stisk roke, ki na obraz prikliče nasmeh, so zagotovo dejanja dobrote, ki posnemajo dela tega velikega človeka. V navadi velikokrat pravimo, da sveti Miklavž obdari samo pridne otroke in vse ostale ljudi, ki so bili skozi vse leto prizadevni za dobro. Če je temu tako, potem lahko z gotovostjo trdim, da smo bili višnjanje letošnje leto zelo blizu Miklavžu.

 

Sveti Miklavž, ki se je v našem mestecu mudil 5. decembra zvečer, je namreč obdaril kar 130 otrok. V spremstvu petih angelov in petih hudičev, se je letos pred farno cerkev svetega Tilna pripeljal z pravim nebeškim vozom, odetim v belo. Tam smo ga množično pričakali s programom igre in pesmi, ki smo ga v sodelovanju z gospodom župnikom Boštjanom Modicem, oblikovali člani KUD Janez Cigler.

Po kratkem nagovoru je škof otroke obdaril z darili, katera pa so letos priskrbeli sami hudički. Na kraj dogajanja jih je Miklavžev parkelj pripeljal kar z okrašenim traktorjem in prikolico. Na tem mestu lahko rečem, da je bilo to za vse obiskovalce nekaj spektakularnega. Hudički so najmlajšim obiskovalcem v oči priklicali nekaj solzic, ki pa so se ob bonbonih ki so jih delili tako angeli kot tudi hudiči, kaj hitro posušile. Radovedni otroci in tudi njihovi starši so bili svetega Miklavža zelo veseli.

Tudi sam moram priznati, da je bilo to res lepo doživetje za vse.

Ob tem se velja najprej zahvaliti našemu gospodu župniku, vsem dobrim ljudem ki so pomagali pri pripravi dogodka, gasilcem PGD Višnja Gora za opravljeno redarsko službo in seveda KS Višnja Gora, ki je tudi letos pripomogla k obdarovanju otrok.

 

 

Miha Slapničar