You are here:

                   LUTKOVNA PREDSTAVA NAVDUŠILA OBISKOVALCE

V petek, 8. oktobra, smo člani KUD Janeza Ciglerja v gasilskem domu v Višnji Gori pripravili lutkovno igrico, G. Viteza z naslovom Zrcalce. Dogodek je bil izveden v sklopu Tedna otroka, katerega prav tako obeležujemo v začetku meseca oktobra.

Polno dvorano obiskovalcev, je prijazno sprejela in pozdravila babica v starem gugalniku z knjigo pravljic v roki. Ko jim je pripovedovala trenutke iz svojega življenja, se je morala ustaviti pri sledečem. Enkrat ko se je sprehajala po gozdni jasi, je na tleh opazila zrcalce. Zatem se je pred njo razvila prava zgodba, pri kateri so se v zrcalce ogledovale gozdne živali. Zajček, veverica in šoja se niso mogli dogovoriti čigava slika je na zrcalcu, ko pa je mimo prišla medvedja družina je bilo jasno, da je na sliki zrcalca noben drug kot le medvedje glave.

Jesenska scenografija in lepo izdelane lutke gozdnih živali, so poleg otrok navdušile tudi vse starejše. Ko pa smo tekom igrice peli, so se nam pri tem pridružili prav vsi obiskovalci.

Igrica je vključevala glasbeno spremljavo in najrazličnejše zvoke, napravljenih iz naravnih materialov kot so: orehi, gozdne veje, ipd.

Po končani igrici, je prav vsak udeleženec lahko v delavnici lutk izdelal svoj najljubši lutkovni lik iz uprizorjene igrice. Priznati moram, da je bilo navdušenje in zanimanje veliko kar je dokaz, da moramo lutkovne predstave v Višnji Gori še ponoviti.

 

                                                                                                                                                    Miha Slapničar, član KUD Janeza Ciglerja