You are here:

VIŠNJANJSKE KMEČKE IGRE BREZ MEJA, II. DEL   

Poletje se od nas počasi poslavlja. Z njim pa se od nas poslavljajo tudi topli in nadvse prijetni dnevi. Tu imam v mislih predvsem praznično in slovesno obarvane sončne nedelje, ko smo v župniji Višnja Gora, praznovali številna podružnična žegnanja. Prav vsako izmed njih je bilo nekaj posebnega, saj pri takem dogodku stopi skupaj celotna vas, ter tako s skupnimi močmi organizira prijazno okolje, v katerem se lahko prav vsak obiskovalec počuti povsem domače.

Seveda pa je tu še velik praznik farnega žegnanja, ko se na god župnijskega zavetnika svetega Tilna, veseli prav vsa župnija.

Letošnje farno žegnanje je bilo v župniji Višnja Gora zopet nekaj posebnega.

Člani KUD Janez Cigler, smo namreč v sodelovanju z našim domačim gospodom župnikom Boštjanom Modicem, pripravili 2. Kmečke igre brez meja. Igre so bile izpeljane na sončno nedeljsko popoldne 5. septembra in so potekale na župnijskem dvorišču. Ker je farno žegnanje praznovanje prav vseh, so župljani podružničnih vasi sestavili svoje ekipe, ki so med seboj tekmovale v zanimivih in dobro pripravljenih igrah s kmečko vsebino. Tako se je lahko prav vsak pomeril v molži krave, gašenju požara, obiranju jabolk, napravljanju drv, podkovanju konja in še bi lahko našteval.

                                   

Prav vseh 5 ekip je bilo v tekmovanju izvrstnih! Njihovo medsebojno sodelovanje in tekmovalni duh znotraj njih, sta jih pripeljala do lepih in za ekipo kot celoto, nadvse uporabnih nagrad. Vse tekmovalce je navdihovalo tudi zelo številčno občinstvo, ki je z bučnimi aplavzi in vzkliki spodbujalo prav vsakega izmed njih. Smeha in dobre volje je bilo res v izobilju. Po končanih kmečkih igrah, ki so trajale dobre dve uri, je sledilo še skupno družabno druženje ob kozarcu dobrega in odličnih čevapčičih. Poskrbljeno je bilo tudi za živo glasbeno dogajanje.

Letos smo v goste povabili tudi teto Slavko iz Malih rebrc, ki je s svojimi življenjskimi zgodbami in izvirnimi komentarji, zopet marsikaterega obiskovalca spravila do solz smeha.

 Člani KUD Janez Cigler smo ponosni na vse tiste, ki so v igrah sodelovali kot tekmovalci. Veseli smo tudi številčnega občinstva – to je dokaz, da ves naš trud ni zaman.

 

V nestrpnem pričakovanju 3. Kmečkih iger brez meja, vas vse le še lepo pozdravljam.

                                                                                                                                                              Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler