You are here:

ORGELSKI RECITAL ROKOTA MALKOČA 

 

6. junija smo bili v župnijski cerkvi Svetega Tilna, priča izjemnemu orgelskemu recitalu, ki ga je za vse navzoče predstavil višnjan Roko Malkoč. Koncert, ki mu je obenem predstavljal zaključek uspešnega glasbenega izobraževanja orgel, je bil predstavljen v okviru KUD Janez Cigler.

 

Kot solist se nam je predstavil v delih različnih avtorjev. Na koncertu pa je gostil tudi številne mlade umetnike glasbenega in pevskega področja.

Ples piščali, delo Petra Iljiča Čajkovskega, je sooblikoval z domačo organistijo Majo Škufca, Mozartovo sonato pa so popestrili violinistki Špela Ivan in Maja Drčar, ter kontrabasist Đorđe Malkoč. Velik aplavz poslušalcev je prislužila tudi Saint – Saensova Ave Maria, ki jo je zapela mezzosopranistka Ana Omejec.

                                      

Na koncertu smo imeli moč prisluhniti tudi Metallici z delom Nothing Else Matters v izvedbi kitarista Žige Jevnikarja, ter dvema zapetima pesmima moškega pevskega zbora Višnjanski fantje. 

Priznati moram, da je opisan dogodek na vse nas naredil močan vtis. Za tak orgelski recital, namreč ni moč reči da je le del našega vsakdana. Gre za pripravo in izvedbo kvalitetnega nastopa, na katerega solista Roka Malkoča, smo lahko upravičeno ponosni.

 

Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler